FR NL
Terug naar overzicht recepten
Bladerdeeg gevuld met lamszwezerik, morieljes en crémesaus

Roos Mestdagh

Aantal personen: 4

Bladerdeeg gevuld met lamszwezerik, morieljes en crémesaus

Geef als eerste een quotering voor dit recept!

Laat je vrienden weten what's cooking in your kitchen!

INGREDIENTEN

  • 4 plakjes bladerdeeg van 10 bij 12 cm
  • 500gr lamswezerik
  • 200gr verse morieljes of 80gr gedroogde morieljes
  • 4 dl bruine lamsfond (zie basisrecept lamsfond)
  • 1 dl room
  • 1 ei
  • Bloem
  • Peper en zout

BEREIDING

'Doreer' de bladerdeegplakjes met eigeel, verdund met een beetje water, en bak ze gedurende 15 minuten op 180°C in een voorverwarmde oven.
Leg de zwezerik in kokend water met zout. Waneer het water opnieuw kookt, haal je de zwezerik eruit en laat je hem afkoelen in koud water. Pel de zwezerik en laat hem drogen tussen een propere doek. Wanneer je gedroogde morieljes gebruikt, laat die dan eerst 15 minuten weken in koud water. Ontdoe ze daarna van wortels en zand. Kruid de zwezerik met peper en zout, en bestrooi het met bloem. Verwijder de overtollige bloem, en bak hem gedurende een viertal minuutjes in een hete pan. Deglaceer de pan met de lamsfond. Laat inkoken en breng op smaak met peper en zout. Voeg een scheutje room toe. Zeef daarna de saus door een fijne zeef. Stoof de geweekte morieljes aan, en voeg ze bij de saus. Snij de bladerdeegjes doormidden, en vul ze met de gebakken zwezeriken en morieljes. Overgiet ten slotte met de roomsaus.