FR NL
Terug naar overzicht recepten
Lamskoteletjes St George met een Mexicaanse persillade

Aantal personen: 4

Lamskoteletjes St George met een Mexicaanse persillade

Gemiddelde waardering : 32121

Laat je vrienden weten what's cooking in your kitchen!

INGREDIENTEN

  • 12 lamskoteletjes St George
  • 4 eetlepels mosterd op oude wijze
  • 1 koffielepel gemalen komijn
  • 1 koffielepel oregano
  • 1 koffielepel paprikapoeder
  • 1 grote knoflookteen
  • 1 bos verse koriander
  • 1 eetlepel rietsuikersiroop
  • 1 flinke eetlepel paneermeel
  • een paar druppels tabasco
  • 2 eetlepels fijne olijfolie
  • zout
  • peper van de molen.

BEREIDING

  1. Verwarm de warmeluchtoven voor op 180 °C.
  2. Bak de lamskoteletjes heel kort aan in een pan met olijfolie en houd opzij.
  3. Hak de verse koriander fijn, samen met de steeltjes.
  4. Vermeng de mosterd met de rietsuikersiroop, oregano, paprika, tabasco en paneermeel in een kom.
  5. Pers er het knoflookteentje over uit en voeg de koriander toe.
  6. Kruid met een beetje zout en veel peper.
  7. Meng alles goed door elkaar tot een homogene en smeerbare massa – wanneer de mengeling te dik wordt, doe er dan wat water bij.
  8. Smeer een laag van deze mengeling op beide zijden van de lamskoteletjes en plaats ze 8 tot 12 minuten in de oven, langer of korter al naargelang de gewenste bakwijze.
  9. De persillade moet een goudbruine korst vormen maar mag niet verbranden. Dek de lamskoteletjes eventueel op het einde van de baktijd af met aluminiumfolie.
  10. Leg de lamskoteletjes in een waaier op het bord en serveer met gebakken halve tomaten gevuld met mais.

Een smakelijke variant op de klassieke lamskroon met persillade, ideaal om de fijne smaak van het malse St George-lamsvlees in de verf te zetten. Een heerlijk lentegerecht trouwens!

In het glas

Perfect in combinatie met een Bordeaux Supérieur met weinig tannine of met een lichte rode wijn van de Côtes-du-Rhône.