FR NL
Terug naar overzicht recepten
Pot au feu van lam (Recept Johan Segers)

Aantal personen: 4

Pot au feu van lam (Recept Johan Segers)

Gemiddelde waardering : 54321

Laat je vrienden weten what's cooking in your kitchen!

INGREDIENTEN

  • 1 lamsschenkel
  • 1 lamshart
  • Bouillongroenten: 1 ui, 1 groene selder, 2 wortelen
  • Een kruidenboeket; een paar takjes tijm, peterseliestelen en laurier
  • 2 lamszwezeriken
  • 1 kleine groene kool
  • 150 g wortel in blokjes van een cm gesneden
  • 150 g knolselder in blokjes van een cm gesneden
  • 150 g aardappel in blokjes gesneden
  • 1 bosje platte peterselie
  • Peper en zout

BEREIDING

Leg het lamshart en de schenkel in een pot, overgiet met water. Breng aan de kook. Laat 1 minuut koken en giet af. Leg het lamshart in een pot. Voeg wat grof gesneden bouillongroenten toe: ui, wortel en groene selder. Voeg het kruidenboeket toe en wat witte peperkorrels. Overgiet ruim met water en breng aan de kook. Laat een 1,5 uur zachtjes sudderen zonder deksel. Voeg dan de schenkel toe en laat nog 2,5 uur sudderen. Zout. Zeef de bouillon en houd het gare vlees apart. Kook de wortelblokjes beetgaar gedurende 8 minuten in wat bouillon. Schep de wortelen eruit en doe de knolselder en de aardappelen in de bouillon en laat garen gedurende 10 minuten. De lamszwezeriken zijn eerst gedurende een paar uur geweekt in koud water. Overgiet daarna met koud water en breng aan de kook. Laat 1 minuut koken. Giet af en ontvlies de warme zwezeriken. Snijd in grote stukken. Kook de groene kool gedurende 3 minuten in hard kokend gezouten water. Giet af en spoel onmiddellijk met koud water. Giet een liter van de lamsbouillon in een pot. Voeg de kalfszwezeriken toe. Laat 5 minuten zacht sudderen. Voeg de kool toe. Laat opwarmen. Voeg dan stukjes hart en schenkel toe. Laat opnieuw opwarmen. Bestrooi met blokjes wortel, aardappel en knolselder. Werk af met blaadjes platte peterselie. Serveer.