Terug naar overzicht recepten

Aantal personen: 4

Brochette van lever en niertjes met knoflook, gekonfijte tomaten en rozemarijn

Gemiddelde waardering : 54321

Laat je vrienden weten what's cooking in your kitchen!

INGREDIENTEN

  • 2 lamslevers
  • 8 lamsniertjes
  • 16 plakjes gekonfijte tomaat
  • 16 gekonfijte teentjes knoflook
  • 16 takjes rozemarijn
  • 1,5 cl olijfolie
  • Fleur de sel
  • Peper van de molen

BEREIDING

Haal het dunne velletje dat rond de levers zit weg en snijd het vlees in grote stukken.
Verwijder het vet en het membraan rond de niertjes en snijd het vlees in twee stukken.
Trek de helft van de blaadjes van elk rozemarijntakje af (van onder naar boven).

Verhit de olijfolie in een gietijzeren stoofpan en bak de stukken lever en nier 2 minuten aan. Laat het vlees uitlekken en breng het op smaak met fleur de sel en peper.
Maak de brochettes: rijg op elk rozemarijntakje een stukje lever, een plakje tomaat, een half niertje, een teentje knoflook enz.