FR NL
Terug naar overzicht recepten
Nieuw! Lamsragout St George, zoals aan de Amalfitaanse kust

Aantal personen: 4

Lamsragout St George, zoals aan de Amalfitaanse kust

Geef als eerste een quotering voor dit recept!

Laat je vrienden weten what's cooking in your kitchen!

INGREDIENTEN

  • 1,200 kg lamsstoofvlees St George in blokjes van 2 tot 4 cm
  • 4 grote knoflooktenen
  • 1 of 2 kleine rode pepers
  • 200 g gele uien
  • 2 aubergines
  • 800 g kerstomaatjes
  • ½ l droge witte wijn
  • 1 koffielepel oregano
  • 1 grote bos basilicum
  • fijne olijfolie
  • zout
  • zwarte peper van de molen.

BEREIDING

  1. Plet de knoflooktenen, hak de rode pepers fijn en stoof aan in een grote kookpot met 2 eetlepels olijfolie, zonder dat de knoflook bruin wordt.
  2. Voeg er de stukjes stoofvlees bij en bak het vlees aan alle zijden kort aan.
  3. Bestrooi met oregano.
  4. Voeg er de grofgehakte uien bij.
  5. Eens de uien licht gestoofd zijn, voeg er de witte wijn bij.
  6. Voeg er de kerstomaatjes aan toe, in vier gesneden.
  7. Plaats een deksel op de kookpot en laat iets meer dan een half uur sudderen, neem er vervolgens het deksel af en laat de saus inkoken tot de gewenste dikte.
  8. Snijd ondertussen de aubergines in dobbelsteentjes van 1 cm dik en stoof ze met een klein beetje olijfolie aan in een pan met antikleeflaag.
  9. Laat de aubergineblokjes goed uitlekken, voeg ze bij het stoofvlees en laat nog 5 minuten sudderen.
  10. Verdeel de lamsragout over de borden en strooi er wat verse basilicum overheen.
  11. Serveer met noedels, pasta, rijst of aardappelen.

Een zonovergoten en zomerse creatie die doet wegdromen aan een plek in het Italiaanse zuiden.

In het glas

Een witte Greco di Tufo van Campania of een licht gekoelde Siciliaanse rode wijn op basis van nero d’avola.