Terug naar overzicht recepten

Aantal personen: 4

Thaise lamsbouillon

Geef als eerste een quotering voor dit recept!

Laat je vrienden weten what's cooking in your kitchen!

INGREDIENTEN

  • 450 g bereid Brits lamsgebraad, in reepjes gesneden
  • 2 theelepels olie
  • 3 eetlepels groene Thaise currypasta
  • 2 kleine zoete aardappelen of pastinaken, geschild en in kleine blokjes gesneden
  • 400 ml kokosnootmelk
  • 300 ml hete groentebouillon
  • 1 eetlepels Thaise vissaus, optioneel
  • 2 theelepels poedersuiker
  • 100 g champignons, in schijfjes gesneden
  • 50 g erwten of sperziebonen (gehalveerd)
  • 100 g kerstomaten, in vier gesneden
  • Vers gehakte basilicum voor de afwerking

BEREIDING

Stap 1:
Verwarm de olie in een grote antikleefpan (met deksel) en verwarm het reeds bereide lamsvlees 1 à 2 minuten samen met de currypasta.
Voeg de zoete aardappelen (of pastinaken) toe alsook de kokosnootmelk, de bouillon, de vissaus (indien gewenst) en de suiker. Roer zachtjes om. Breng het geheel aan de kook, zet het vuur lager en laat 10 minuten garen.
Stap 2:
Voeg de champignons en erwtjes (of sperziebonen) toe. Breng verder op smaak, indien nodig, en laat nog 3 à 4 minuten verder garen.
Stap 3:
Verdeel de bouillon over vier kommetjes en werk af met de tomaten en basilicum. Dien meteen op.