FR NL

We Love Lamb

Quality Label

Lamsvlees, en Engels lamsvlees in het bijzonder, is reeds goed vertegenwoordigd op de menukaart van onze restaurants. Toch valt er nog zeer veel te ontdekken: minder gekende versnijdingen die kunnen leiden naar creatieve gerechten, en dit steeds met een interessante food cost.

Een product dat een plaats verdient op de menukaart

Met die ontdekkingstocht voor ogen lanceerde EBLEX, het promotiebureau voor Engels lamsvlees, een brede informatiecampagne over het gebruik van Engels lam in de Belgische horecasector: “ENGELS LAM, STUK VOOR STUK LEKKER”.

Dankzij de natuurlijke teelt in open lucht, de nabijheid van de streek van herkomst, de versheid en de rijkdom aan beschikbare versnijdingen is Engels lamsvlees een product dat een plaats verdient op de menukaart van restaurants, van de traditionele brasserie tot het gastronomische restaurant.

Een uniek werk rond het Engels lam

Niemand minder dan JOHAN SEGERS, sterrenchef van restaurant ’t Fornuis in Antwerpen, was het boegbeeld van de campagne van EBLEX. Samen met culinair journalist DIRK DE PRINS is de topchef in Engeland gaan praten met verschillende kwekers en kon hij zich er persoonlijk van vergewissen hoe de lammeren er in een natuurlijke, stressvrije omgeving leven. Het tweetal trok met een oude Triumph-motor mét zijspan langs lokale kwekers, plaatselijke chefs en naar alle plekken waar er kennis te vergaren viel over het lamsvlees. Eenmaal thuis, ging Johan Segers zelf aan de slag en stelde recepten samen die de natuurlijke smaak van het lamsvlees het best tot zijn recht laat komen. WE LOVE LAMB is een uniek werk rond het Engels lam dat geen enkele vleesfanaat mag missen, boordevol recepten, productinfo en praktische tips!

VIDEO

DOWNLOADS

 

We Love Lamb

'We Love Lamb' is verkrijgbaar in uw boekhandel. Een Franse versie is eveneens beschikbaar.

Titelgegevens:
Titel: We love lamb
Auteur: Johan Segers & Dirk De Prins
Afwerking: hardcover
Prijs: € 24,95
ISBN: 9789057203848